ANP
Volledig scherm
© ANP

Duizenden ton methaangas ontsnapt uit oude boorgaten in Noordzee, met opwarming van aarde tot gevolg

Rond oude boorgaten voor aardgas- en oliewinning in de Noordzee ontsnapt veel schadelijk methaangas. Deze lekken zijn mogelijk de belangrijkste oorzaak voor de aanwezigheid van methaan in de Noordzee. Dat zeggen deskundigen van een Duits centrum voor oceaanonderzoek in de stad Kiel. 

12 reacties

  • Guy Snoeckx

    4 jaar geleden
    Geen idee of die gaten niet dichtgegooid kunnen worden. Als men er kan geraken om een gat te boren, dan moeten ze daar toch ook wel iets kunnen insmijten?
  • Rony Schouteere

    4 jaar geleden
    En diesels gaan ze extra belasten ! De echte vervuilers laten ze gerust
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Maar ze gaan het weer steken op de mensen en dieren die in het water gaan zwemmen, en daar hun behoefte doen. Binnenkort mogen wij ook niet meer zwemmen in de zee. Dan kunnen ze eindelijk het olie beginnen weg te laten stromen.
  • Gilles Glorieux

    4 jaar geleden
    Wij in de welvarende westerse landen zijn allemaal medeplichtig, door onze levensstijl. Ik ook, ik ben opgegroeid met de vanzelfsprekendheid van onze luxe en vrijheid en consumptiedrang. En het zijn de grote ontginningsbedrijven die het aanbod creëren waardoor wij het zo goed hebben (vergeleken met de ontwikkelingslanden). En de overbevolking van de laatste 100 jaar heeft het nog vele malen erger gemaakt. Dit is niet houdbaar en de gevolgen voelen we nu al.
  • Dean Laerte

    4 jaar geleden
    Maar dat gas word ook wel geboord voor de man in de straat hé..