In Zweden is de horeca altijd open gebleven. Mondmaskers worden op straat of in cafés en restaurants niet gedragen.
Volledig scherm
In Zweden is de horeca altijd open gebleven. Mondmaskers worden op straat of in cafés en restaurants niet gedragen. © AFP

Zweden mogen zeker tot volgend jaar thuiswerken, cijfers evolueren in goede richting

Inwoners van Zweden mogen door de coronacrisis zeker tot volgend jaar thuiswerken. De Zweedse regering blijft mensen aanmoedigen om niet naar hun werkplek te komen als ze de mogelijkheid hebben om thuis te werken. Het moet onder meer besmettingen vanwege de drukte in het openbaar vervoer voorkomen.

9 reacties

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    De Zweedse aanpak lijkt te werken. En de mensen hebben nog een leven.
  • bart vc

    4 jaar geleden
    In Antwerpen is de bevolkingsdichtheid 2451 inwoners per km2. In Stockholm is de bevolkingsdichtheid 251(!) inwoners per km2. Een derde van de totale bevolking woont in de stedelijke gebieden van Stockholm, Göteborg en Malmö. De andere Zweden wonen in gebieden waar gemiddeld genomen 2 inwoners per km2 wonen. Lijkt me logisch dat Zweedse beleidsfouten weinig of geen impact hebben op hun corona cijfers.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Heerlijke vooruitzichten ! Minder stress voor de kinderen ... Mobiliteitsprobleem al voor een stuk opgelost. Veel tijdswinst.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Ik denk dat de Zweden eens goed gaan lachen wanneer ze over 10 jaar zien hoe wij nog steeds dubbelgebogen lopen onder het loodzware coronajuk. Onze cijfers zijn niet beter dan de hunne. Maar we hebben wel een schuldenput om van te duizelen. En de psychosociale schade zijn we zelfs nog niet beginnen in kaart brengen. We gaan nog heel grote ogen trekken. En de generatie na ons ook.
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Thuiswerken is niet werken,zet die allemaal eens een tijd aan de band in een fabriek.Dat is werken.