Klanten van de Britse budgetmaatschappij Jet2 voelen zich flink genaaid.
Volledig scherm
Klanten van de Britse budgetmaatschappij Jet2 voelen zich flink genaaid. © kos

“We kunnen geen lege vliegtuigen blijven sturen”: Britse toeristen moeten binnen de vier dagen uit Spanje terugkeren

Britse toeristen die vanuit Spanje terugkeren, moeten verplicht twee weken in quarantaine. De maatregel die premier Boris Johnson vorige zaterdag zo plots invoerde, heeft al voor de nodige beroering gezorgd. Touroperator TUI zette bijvoorbeeld meteen alle vluchten richting Spanje stop. Vliegtuigmaatschappij Jet2 nam dezelfde beslissing en gaat nu zelfs nog een stapje verder: alle klanten die op dit moment in Spanje vertoeven, moeten binnen de vier dagen terugkeren. Wie weigert, moet daarna op eigen houtje transport voorzien.

12 reacties

  • w De Winter

    4 jaar geleden
    Als een luchtvaartmaatschappij je een vlucht verkoopt moet ze die uitvoeren, zolang er geen verbod of natuurramp of dergelijke is, punt! Dat er andere maatregelen komen is hun risico, niet dat van de klant!
  • Jean West

    4 jaar geleden
    jef wouters Als men uw redenering volgt dan zal je ook 500% meer betalen voor al de producten die met het vliegtuig vervoerd worden.
  • Peter Lepercque

    4 jaar geleden
    Het wordt tijd dat mensen aanvaarden dat er een mondiale gezondheis-en economische crisis plaatsvindt, en dat ze dus een jaartje NIET gewoonweg kunnen blijven doen wat ze GEWOON waren en alsof er niets aan de hand is... Ik denk niet dat iemand zal doodgaan van eens een jaartje niet te reizen...
  • Jean De Grande

    4 jaar geleden
    Als de regering de vakantie garandeert moet de regering zorgen voor de terugkeer. Niet de touroperator. En anders moet johnson zijn groot bakkes houden.
  • Pamela's van Spijk

    4 jaar geleden
    Wat een gemekker weer op de reisindustrie zeg.. Allemaal ongevraagd. Vliegtuigen vervuilen de planeet. Weet wel dat heel de luchtvaart slechts 2% van de hele wereldvervuiling in beslag neemt vóór zo hoog van de toren te blazen. Het pendelen naar uw werk en uw bedrijf waar hele bossen aan papier er door wordt gejaagd, of voedsel verpakt wordt in plastic e.d. veroorzaakt waarschijnlijk meer vervuiling. Maar dat mag niet gezegd worden want daar verdient men centjes mee. Er moet n zondebok zijn he.