Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) © BELGA

Contacttracing rammelt nog altijd even hard

Nu we steeds dieper in de tweede coronagolf zitten, wordt pijnlijk duidelijk hoe de contactopsporing langs alle kanten rammelt. Hoewel al tijdens de exitfase werd gewezen op het belang ervan. De gegevensverzameling verloopt stroef, lokale broeihaarden worden te traag opgespoord en de thuisquarantaine wordt niet opgevolgd. Wanneer is het systeem eindelijk performant?

26 reacties

  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Catherine Mistiaen daar ligt het probleem Discretie en privé leven mensen geven niet graag veel vrij uit angst dat bepaalde zaken te weet zouden komen. Stel dat persoon x een affaire heeft en hij raakt besmet dan moeten al zijn contacten vrij gegeven worden ok dit gebeurt in discretie maar als je daar zit bij de dokter of aan de telefoon en uw partner zit bij dan zal je wel 1 persoon niet noemen. Maar dan wel wijzen met de vinger naar de regering dat ze te lak zijn neen de burger is te lak.
  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat nu eindelijk eens een externe audit gebeuren van de FOD en alle ministers zodat de onbekwamen er kunnen uitgefilterd worden en vervangen worden door capabele mensen. Ook de systemen waar de FOD mee werkt zijn log, niet meer van deze tijd en allesbehalve performant. IK heb 2 maal gesolliciteerd bij de FOD voor verschillende functies met een periode van 30 jaar ertussen en ben blij dat ik ze me niet geschikt vonden, want naar hun normen betekent dat dat ik net wél of te bekwaam ben.
  • Yannick Smans

    4 jaar geleden
    Waanzin. En Beke? Die blijft gewoon aan om verder te knoeien. 3 maanden tijd heeft men gehad om dit op punt te zetten en het werkt niet. Integendeel zelfs. Het systeem van contact tracing op Vlaams niveau werkt zelfs tegen! Beke, houd de eer aan uzelf en stap op man. Het is genoeg geweest!
  • noel vandenbulcke

    4 jaar geleden
    Die contacttracing zullen ze nooit op het gewenste peil krijgen
  • Luc Tutenel

    4 jaar geleden
    Serge Lebrun, als het virus gemuteerd is dan duurt het nog lang, heel lang tot de gemuteerde versie overal aanwezig is zoals het niet gemuteerde dat actief blíjft tot het uitgeroeid is.