Op 5 december 2018 overleed de 20-jarige Sanda Dia nadat hij tijdens een studentendoop onderkoeld raakte en te veel alcohol en visolie binnenkreeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 5 december 2018 overleed de 20-jarige Sanda Dia nadat hij tijdens een studentendoop onderkoeld raakte en te veel alcohol en visolie binnenkreeg. © Sander Bral

Reuzegommers riskeren tot 10 jaar cel voor fatale studentendoop: “Ze deden er alles aan om hun sporen uit te wissen”

Zes uur lang halfnaakt in een zelfgegraven put vol ijskoud water zitten, de kop van een levende aal bijten, visolie drinken,... Het zijn maar enkele vernederingen die achttien leden van studentenclub Reuzegom Sanda Dia (20) oplegden kort voor zijn dood. Het parket wil de bestuursleden nu vervolgen voor onder meer onopzettelijke doding van de ingenieursstudent uit Edegem. Wij reconstrueren de feiten die hen ten laste worden gelegd.

37 reacties

  • mark germanus

    3 jaar geleden
    Wel 10 jaar zou het minimum moeten zijn en omdat ze zo vindingrijk waren in hun folteringen zou ik ze nog een bonusstrafje geven van 10 jaar extra. Studentenclubs afschaffen en lidmaatschap straffen met 5 jaar effectief, boete van €10.000 standard en niet meer mogen studeren aan een Belgische universiteit. Dat crapuul moet echt de grond in geboord worden.
  • Hannelore Popelier

    4 jaar geleden
    Ontoelaatbaar. Dit laat ik niet meer pikken vanaf nu sta ik op en kom op voor gerechtigheid. Ik neem geen enkele politieke leider aan de macht nog serieus. Wij zijn zo zo dom dat we dit allemaal maar pikken. Politici is de maffia! Als het erop aankomt bestelen ze ons wanneer zij financieel schulden maken . Democratie? Het is de gemakkelijk je een democratie te noemen in de hoop het volk rustig te houden. Maar uiteindelijk beslissen jullie alles zelf. No way. Het volk zal in opstand komen
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Dopen moet verboden worden.Bij't leger hebben ze dat ook verboden jaren terug.Dat ze maar deftig straffen ,misschien brengt dit de oplossing om na te denken en ermee op te houden.
  • Karel Wary

    4 jaar geleden
    Waarvoor die studentendopen nodig zijn? ... Ik zou het niet weten. Tenzij om een hoop gefrustreerden een hun gang te laten gaan. Om te studeren heb je die 'studentenclubs' absoluut niet nodig.
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Hopelijk worden ze zwaar gestraft. Maar betwijfel het. Een zoon van een rechter, een lid van jong NV-A... Mensen met connecties zijn het.