"Ik ga met glazen flesjes naar de apotheek en laat ze daar bijvullen met ontsmettingsgel", tipt Anne Drake. En zo kun je nog wel wat dingen doen om corona op een ecologische manier te bestrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
"Ik ga met glazen flesjes naar de apotheek en laat ze daar bijvullen met ontsmettingsgel", tipt Anne Drake. En zo kun je nog wel wat dingen doen om corona op een ecologische manier te bestrijden. © Getty Images/iStockphoto

Ecologisch leven tijdens de pandemie is echt niet zo moeilijk: tips van 2 Belgische ecogoeroes

Toch één winnaar in deze pandemie: plastic. De wegwerpcultuur regeert nu mondmaskers en handschoenen zo nodig zijn en plastic vervuilt de oceanen meer dan ooit. Begrijpelijk wel, dat we nu bezorgder zijn om onze eigen gezondheid dan om die van de planeet. Maar tegelijk is het niet moeilijk om ook in tijden van corona een beetje op het milieu te letten. Twee ecogoeroes delen hun beste tips. 

2 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Het zou er nog maar aan mankeren, weer opgesloten in uw kot. en dan speciaal gaan wandelen en een virus oplopen om ons vuil daar weg te smijten. Neen wij hebben thuis de vuilbak eindelijk gevonden. Ons kot zou er nogal lief voorkomen. Hopelijk verstopt er nu niemand die vuilbak zodat we alles terug moeten buiten smijten, in het bos de velden en de rivieren.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Het is sowieso al gemakkelijker om in deze tijden ecologischer te leven : je koopt heel wat minder, dus minder verpakkingen, minder voedselverspilling omdat je doordachter koopt en minder moet weggooien, minder producten die niet-ecologisch gefabriceerd werden en minder verplaatsingen. Dat er meer plastic in de oceanen terechtkomt is niet aan ons te wijten want iedereen hier wordt verplicht om te sorteren en de overheid zorgt ervoor dat het plastic op de juiste manier behandeld wordt. Of niet ?