AFP
Volledig scherm
© AFP

Fitnesscentra ijveren voor heropening in Antwerpen en overwegen gerechtelijke stappen

De beroepsvereniging voor fitnesscentra, Fitness.be, heeft vrijdag een campagne gelanceerd om te pleiten voor een heropening van de sector in de provincie Antwerpen, nadat woensdag een verplichte sluiting inging als een van de specifieke Antwerpse coronamaatregelen. Als de campagne geen positief gevolg krijgt, overweegt de sector gerechtelijke stappen. "Wij zouden een partner moeten zijn van de overheid", klinkt het. "Wij zijn niet het probleem, maar net een deel van de oplossing."

26 reacties

  • Lena Van Liedekerke

    4 jaar geleden
    Toch niet gaan inspanningen leveren binnen in een beperkte ruimte? De ideale omstandigheden voor overdracht van virussen. Ofwel buiten met een paar meter afstand van mekaar ofwel toe en stuur de mensen letterlijk 'wandelen' of zeg ze de fiets te nemen.
  • Gunther Van Goethem

    4 jaar geleden
    Ik heb ook getraind in een fitness, maar kwestie hygiëne is dat zeker een broeihaard voor corona, 1 op 5 juist zijn toestel af
  • Jan Delafontaine

    4 jaar geleden
    Ik train al jaren thuis. Veel goedkoper, eens je toestellen en gewichten hebt gekocht. Niemand loopt in je weg, en niemand kan je besmetten.
  • Bertels Marie

    4 jaar geleden
    Net zoals zoveel maatregelen in België zijn de fitness centra slachtoffer van een paar rotte appels. Mijn fitness heeft zich aan alle regels gehouden én meer. Maar omdat sommige fitness centra in bepaalde districten in Antwerpen (en ondertussen weten we ook welke dat zijn) ofwel moedwillig ofwel wegens incompetentie er niet in geslaagd zijn om de maatregels toe te passen, moeten alle fitness centra dicht.
  • Danny Pascale

    4 jaar geleden
    Ik ben zelf eigenaar van een fitness, wij hebben alles in het werk gesteld om iedereen veilig van zijn hobby te laten genieten. Nu worden wij zonder enige vorm van compensatie gesloten. Ik zou eens willen zien als die mensen die hier negatieve commentaar posten eens zonder boe of ba 1 maand onbetaald zouden moeten thuis blijven, dan was het kot te klein waarschijnlijk.