© ss

Pasgeboren baby gedumpt in vuilnisbak met zakdoekjes in mond

Een 27-jarige moeder uit het Engelse Wigan wordt beschuldigd van poging tot kindermoord nadat ze haar pasgeboren zoontje gedumpt had in een vuilnisbak in het ziekenhuis. Dankzij een schoonmaakster kon het kindje gered worden.

nadb

Orsolya-Anamaria Balogh (27) staat momenteel terecht voor de rechtbank van Liverpool voor poging tot kindermoord. Op 5 juli 2016 was ze met haar partner naar het ziekenhuis gegaan met klachten over ernstige buikpijn. Aan een verpleegster had ze gezegd dat ze zeker niet zwanger kon zijn.

Nadien verdween Balogh een tijdje in de toiletten van het ziekenhuis. Toen een arts eindelijk tijd had om haar te onderzoeken, was ze samen met haar vriend al naar huis vertrokken met een taxi.

Zo’n twintig minuten later ging een schoonmaakster de toiletten binnen om de vuilnisbakken leeg te maken. Toen ze een gedempt geluid hoorde en merkte dat de vuilnisbak nogal zwaar woog, riep ze de hulp van een veiligheidsagent in.

Toen ze de vuilnisbak openden, konden ze hun ogen niet geloven. Er lag een pasgeboren baby’tje in. Het jongetje lag nog in foetushouding, met de navelstreng doorgesneden en zakdoekjes in zijn mondje gepropt.

Met de hulp van het ziekenhuispersoneel kon de politie het koppel snel opsporen in het Engelse Wigan. Balogh ontkende in eerste instantie dat ze zwanger was geweest, maar gynaecologisch onderzoek wees uit dat ze wel degelijk bevallen was. Op 16 januari krijgt ze haar straf te horen. Het jongetje kon door de snelle medische hulp volledig herstellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer