Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Tomas Sisk / Photo News

Dit is de impact van een vaste bubbel van 5 tegenover wisselende bubbel van 15

Het Crisiscentrum verduidelijkte vandaag tijdens een persconferentie het effect van een vaste bubbel van vijf personen per gezin tegenover een open bubbel van vijftien andere mensen per week op het aantal ziekenhuisopnames per dag. Het verschil is aanzienlijk, zo blijkt uit een grafiek die de Universiteit van Hasselt en de Universiteit van Antwerpen maakten.

19 reacties

  • Andre Taes

    4 jaar geleden
    De conclusies zijn misschien juist maar de grafiek klopt niet want die ggeeft een verschil te zien vanaf medio mei terwijl de vaste bubbel pas eind juli werd ingevoerd
  • Johan Thomas

    4 jaar geleden
    Leg dat eens uit aan sommige mensen! Sommigen zijn overtuigd dat een bubbel geen familie is. Wie je ook ontmoet die niet bij jouw gezin hoort telt mee voor je bubbel. Dus woon je met drie op één adres samen dan kunnen er maximum voor alle drie bewoners maximum 5 personen +12j bijkomen en gedurende 4 weken enkel die 5 personen. Zij maken nu ook deel uit van je bubbel en mogen zelf niemand anders zonder beschermingsmiddelen ontvangen. Dus in dit geval zijn die 8 personen elkaars bubbel. OK.
  • Patrick Hillebrandt

    4 jaar geleden
    En konden we geen bubbel van 15 hebben maar een vaste bubbel altijd dezelfde mensen zien en geen wisselende bubbel.
  • Firmin Haeseryn

    4 jaar geleden
    De bubbel van 5 had nooit verandert mogen worden tot 15 dan hadden wij misschien geen tweede golf !
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    Ik vind die bubbels van 5 wel een probleem: want grootouders met 2 getrouwde kinderen worden eigenlijk gedwongen om voor 1 van hun kinderen te kiezen (ofwel niemand). Twee gezinnen + twee grootouders = 6 man, past niet in 1 bubbel.
  1. LEVENSVERHAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbeider die zoon en PVDA-voorzitter Raoul inspireerde?
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbei­der die zoon en PV­DA-voorzitter Raoul inspireer­de?

    “Ik ga je missen, padre. Ik had echt geluk om je zoon te mogen zijn.” Hubert, de vader van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, is dinsdagochtend op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Vader Hedebouw stond in ons land mee aan de wieg van uiterst links, dat in de laatste peiling flirt met 10% van de stemmen. Het levensverhaal van ‘Berten’ is opmerkelijk. “Ik kon met hem over alles praten, hij ging geen onderwerp uit de weg”, vertelt zoon Raoul.
  2. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas