Grafiek toont wat het gevolg zou zijn als we geen nieuwe maatregelen hadden genomen

Op een nieuwe grafiek is duidelijk te zien dat de verstrengde maatregelen wel degelijk van groot belang zijn om het coronavirus opnieuw in te dammen. Zonder die maatregelen zouden we binnenkort opnieuw afstevenen op dramatische cijfers.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

De grafiek kwam tot stand door een samenwerking tussen de universiteit van Hasselt en Antwerpen. Epidemioloog Boudewijn Catry toonde de grafiek tijdens de persconferentie van Sciensano.

Groot verschil

Hij maakte ermee duidelijk dat de huidige, verstrengde maatregelen moesten genomen worden en wel degelijk effect zullen hebben. “De rode grafiek toont bij benadering de evolutie van de ziekenhuisopnames in een context van sociale bubbels met vijftien wisselende personen zoals we die tot voor kort kenden. De groene curve geeft een idee van het effect dat de nieuwe sociale bubbel van uw huishouden plus vijf vaste personen kan hebben. Alle inspanningen die u persoonlijk doet om uw contacten te beperken en alle inspanningen die we samen doen om elkaar te beschermen, maken dus wel degelijk het verschil. Dit is in het bijzonder het geval voor de kwetsbaren onder ons en zij die voor die kwetsbaren zorgen”, klonk het.

YouTube / GezondheidBelgie