Het plan kwam er op initiatief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan kwam er op initiatief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block. © BELGA

Meer griepvaccinatie om gezondheidszorg te ontlasten en een systeem van ‘cliquets’: wat staat er exact in het coronaplan van de federale regering?

Om te voorkomen dat de gezondheidszorg overbelast geraakt, wordt er ook een strategie voorbereid om uitgebreider te vaccineren tegen andere virale infectieziektes zoals de griep. Dat blijkt uit het strategisch plan van Volksgezondheid, waar onze redactie de hand kon op leggen. Ons land heeft inmiddels al 2,9 miljoen dosissen vastgelegd via rechtstreekse afspraken met farmabedrijven - 100.000 meer dan vorig jaar. Ook is er ingetekend op een gezamenlijke Europese procedure voor 500.000 extra dosissen. Er zal een proactieve campagne komen, om je via de huisarts of bedrijfsarts te laten vaccineren.

18 reacties

  • Monique Peeters

    4 jaar geleden
    Mijn man krijgt al 20 jaar griepspuit, de rest,4 volwassen personen van ons gezin niet. Mijn man heeft corona gehad, de rest niet.
  • ingrid vermeire

    4 jaar geleden
    in oktober beginnen ze met inentingen (zegt de media). hier blijft men maar afwachten. stel dat die vaccin aanslaat (proberen waard), waar wachten ze hier dan nog op? tot een jaar later om te zien met hun (theoretische) grafieken hoeveel er sterven of overleven?
  • Jo Van Echelpoel

    4 jaar geleden
    De bange mensen hebben echt wel een uitlaatklep gevonden in Corona. Vragen zich zelfs niet meer af waar hun frustraties echt vandaan komen. Massadisplacement en hysterie ten top aan de reacties te lezen ; )
  • Roel Hendrickx

    4 jaar geleden
    En wat moet deze invalide man nu doen die jaarlijks wordt gevaccineerd tegen de griep? Kom trouwens net van den dokter.
  • Luc Tossens

    4 jaar geleden
    Koop die vaccins dan! Maar nee volharden in de boosheid