Jongeman glijdt met brommer onder trein, staat op en wandelt naar huis

Het treinverkeer tussen Hasselt en Bilzen komt met mondjesmaat opnieuw op gang nadat iets na 9 uur één spoor is vrijgegeven. Dat heeft Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, laten weten. Eerder was het treinverkeer onderbroken na een aanrijding tussen een goederentrein en een bromfiets aan een overweg op de Molenstraat in Beverst, Bilzen.

neac

De bestuurder van de bromfiets moest stoppen voor de zich sluitende slagboom, maar kwam bij het remmen op het gladde wegdek ten val. De bromfiets schoof daarop door richting spoor, en de bestuurder van de trein kon een aanrijding niet meer vermijden. De bromfietser raakte bij zijn val lichtgewond, maar kon gewoon opstaan en naar huis wandelen.

Verstoord treinverkeer

Het ongeval deed zich rond 8 uur voor op de belangrijke regionale lijn Hasselt-Luik, waardoor er zware gevolgen zijn voor de ochtendspits op die lijn. De treinen vanuit Hasselt en Luik werden opgehouden, en het treinverkeer verliep zwaar verstoord. Rond negen uur werd het treinverkeer hernomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen