Direct naar artikelinhoud
‘Viruswaanzin’

UZ Brussel distantieert zich van open brief van eigen dokter

Het UZ Brussel.Beeld Marc Baert

Het Universitair Ziekenhuis Brussel distantieert zich van de open brief die dokter Frank Van Tussenbroek, afdelingshoofd Angio en Neuro Interventionele Radiologie in het UZ Brussel, heeft gepubliceerd op de website www.viruswaanzin.be. Daarin laat hij zich erg kritisch uit over de virologen en experts die dagelijks worden opgevoerd in de media en stelt hij zich vragen bij het nut van de mondmaskers. 

In de open brief schrijft dr. Van Tussenbroek zijn frustratie neer over hoe de overheid en politici blindelings de experts volgen in hun benadering en adviezen over Covid-19. “Wanneer zien de burgers en de politici in dat deze mensen geen experts in deze zijn?”, stelt hij zich de vraag. “Plots zie ik uit alle hoeken artsen, vooral professoren in virologie, microbiologie, epidemiologie, vaccinologie en zelfs biostatistici opduiken met allemaal hun ‘expertise’. (...) Ik wil maar zeggen dat de core business van deze artsen vooral in de laboratoria plaatsvindt met studies en testen meestal in het voorbereiden van papers of publicaties”, zegt Van Tussenbroek. 

Bij het UZ Brussel benadrukken ze “dat hij dat volledig in eigen naam heeft gedaan en dat zijn standpunt niet dat van het UZ Brussel, noch van de VUB, vertegenwoordigt.”