Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). © Photo News

Burgemeesters willen namen van besmette personen kennen, niet enkel wijk waar ze wonen

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) had beloofd dat de burgemeesters vanaf vandaag zouden weten in welke wijken er besmette personen wonen. De tool werkt inderdaad, dat is het goede nieuws. Maar hoe men met die nieuwe gegevens de epidemie kan indijken, weet niemand.

14 reacties

  • Wim Salomon

    4 jaar geleden
    Medisch geheim. De politiek begint zich rechten toe te kennen die ze niet mogen hebben.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Nee, medisch geheim. Geen enkele burgemeester of politieagent of wie dan ook heeft ook maar iets te maken met mijn medisch dossier!
  • lode wijk

    4 jaar geleden
    Ik weet niet hoe het elders is, maar moest in mijn wijk een besmetting zitten, binnen het uur zou ik het wel kunnen weten door de plaatselijke roddeltantes even aan te spreken, ik denk dat die in iedere wijk wel te vinden zijn, soms weten ze meer van uzelf dan jijzelf.
  • Jan Baroen

    4 jaar geleden
    Waarom wordt er niet méér ingezet op lokale tracing? Dat fabeltje van privacy zou hier niet mogen meespelen, het vertragen van het virus komt op de eerste plaats. Het wordt tijd dat Beke ook eens iets goeds doet.
  • Caroline Bex

    4 jaar geleden
    Namen doorgeven aan onbevoegde burgemeesters, zijn ze gek geworden! Wat met de privacy en het medisch beroepsgeheim? Dit gaat te ver. Straks gaan ze ook aan politici doorgeven wie er allemaal HIV heeft om de seksuele contacten te kunnen opsporen...