De Dacia Duster.
Volledig scherm
De Dacia Duster. © Dacia

Renault: “Dacia gaat groeien, sportwagens van Alpine blijven bestaan”

Hoewel het Franse Renault-concern door zwaar weer gaat, werkt de kersverse baas van het automerk aan een plan voor de toekomst. Wat er precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar de van Seat afkomstige Luca de Meo belooft al wel dat het geplaagde sportwagenmerk Alpine blijft bestaan. Bovendien zijn er grootse plannen om budgetmerk Dacia te laten groeien.

9 reacties

  • alain jeurgen

    4 jaar geleden
    Als ze nu nog de renault badge erop hangen verkoopt ie nog meer, want eerlijk, rij zelf duits masr heb met duster 12tce gereden en rijd zeer correct, 18000 eur met alles wat je nodig hebt. Enkel badge heeft mij weerhouden
  • Franciscus Willy Nuyts

    4 jaar geleden
    Mijn Duster 4x4 is nu TIEN jaar oud,190.000 KM en nul komma nul defecten met goedkoop onderhoud.4x4 off-road over gans Europa.So what !!!
  • Willy VDH

    4 jaar geleden
    Renault Alpine sportwagen?? ..252pk, 320nm, dat heeft een modale 428i F36 ook, en is geen sportwagen. Weet het niet zeker maar die motor ruikt naar BMW, BMW Alpina... Alpine=Renault. Bovendien is die "sportwagen" serieus overprijsd, gezien de zwakke prestaties.
  • Andre Stroykens

    4 jaar geleden
    Daniël Camps wat je zegt klopt niet meer Dacia gebruikt dezelfde mechanische onderdelen als Renault en wat betreft Lada is Renault hoofdaandeelhouder en beslissingsrecht en ik rij ook niet met een Dacia
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    De motoren die Dacia gebruikt, zitten bvb ook in Mercedes. Zet een ster op de motorkap en hij is prompt 25.000 euro duurder, maar daarom niet meer waard... De aangekondigde Spring wordt sowieso een succes. Betaalbaar elektrisch. Vele zgz. A-merken zullen groen zien met hun elektrische kruiwagens.