Commissievoorzitter Ursula von der Leyen
Volledig scherm
Commissievoorzitter Ursula von der Leyen © REUTERS

Europese Commissie neemt optie op 300 miljoen vaccins: GSK België zal hoofdrol spelen in productie

De Europese Commissie heeft voor de 27 lidstaten 300 miljoen potentiële coronavaccins gereserveerd bij de Franse farmareus Sanofi. Met andere vaccinproducenten zijn er nog "intensieve discussies" lopende, klinkt het in een persbericht. De Belgische vestiging van GSK, met wie Sanofi samenwerkt, zal een hoofdrol spelen in de productie.

2 reacties

  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Dat zag je zo aankomen. Macron die voor eigen Frankrijk maximaal EU-geld wil binnen halen voor Franse bedrijven. Europa zal vooral mede-frans zijn of niet. Sanofi zou nog geen vaccin hebben aangekondigd. Dit optie-contract met EU volstaat. Mocht EU elders beschikbare vaccins (J&J, GSM, ...) aankopen omdat Sanofi er nog geen klaar heeft, dan zal het bedrijf zich kunnen beroepen op niet naleving van koopbelofte en geldelijke schadevergoeding eisen. Dat is Europa en Frankrijk in Europa.
  • Jacques Mertens

    4 jaar geleden
    De kans is heel groot dat het vaccin van Johnson & Johnson beter werkt en veel veiliger is. Maar dat interesseert de EU niet. De EU is er enkel om ofwel Frankrijk ofwel Duitsland te bevoordelen, ook ten koste van onze gezondheid.