Cathy Berx
Volledig scherm
PREMIUM
Cathy Berx © Klaas De Scheirder

Cathy Berx, de vrouw die een hele provincie op avondklok zet: "Ik heb zelf moeite met macht. Wie ben ik om dromen aan diggelen te slaan?”

Wie dacht dat gouverneurs een overbodige salonjob hebben, piept nu wel even anders. Cathy 'No Mercy' Berx (51) hakte er stevig in met haar Covid-rampenplan voor Antwerpen. De pasionaria op baskets, de kleine rebel. "Ik doé dit niet graag. Ik heb zelf een moeilijke relatie met macht. Ik moest als kind vijf keer van school veranderen wegens te opstandig."

55 reacties

  • Patrick Devogelaere

    4 jaar geleden
    Moeite hebben met macht maar niet met machtsmisbruik ...
  • Ronald Cardinald

    4 jaar geleden
    Ja nadat ze met gezinnetje mooi op vakantie is geweest in Oostenrijk
  • Romana Crabbe

    4 jaar geleden
    Mensen doen nog maar 1 ding de dag van vandaag " kijken naar anderen of ze hun mondmasker wel (goed) ophebben ! Gaat dit zo 4 weken (en langer zo zijn ?) Denk aan de tijd die nog komt ná corona . Veel kans dat niemand nog spreekt tegen elkaar !
  • Gerrit defreyne

    4 jaar geleden
    Het zijn de vrouwen die als ze het kunnen het ook zullen redden. Cathy Berckx en An Maertens zijn vrouwen met ballen. Beiden afkomstig uit de CVP stal maar jammer genoeg weggepromoveerd. Dergelijke figuren missen we in de huidige politieke situatie, net als een figuur als Frank Vandenbroucke. Ze zijn dun gezaaid maar ze bestaan. Zelfs nu in hun huidige posities kunnen ze beleidsbepalend zijn. Maar wat nog meer doorslaggevend is, ze kunnen levens redden. Daarom alle steun aan hen!
  • Jeannine Verbercht

    4 jaar geleden
    Ze had Antwerpen in volledige lockdown moeten zetten en de landelijke gemeenten in de provincie die 0 besmettingen hebben gerust laten!!!