Westerlo-voorzitter Wim Van Hove
Volledig scherm
Westerlo-voorzitter Wim Van Hove © Photo News

Westerlo naar rechter?

11 reacties

  • Rikske Goossens

    4 jaar geleden
    Volgens mij heeft Westerlo recht op die laatste plaats in 1A. Want wat zou men beslist hebben als Beerschot of OHL de beide periodetitels had gepakt? Met 17 in 1 A? Dat kan niet. Lotje trekken ? Alleen op sportieve gronden moet Westerlo naar 1 A. Want dit is toch weeral uniek in Belgie. De kampioen die geen promotie kan maken.En Westerlo is de kampioen,want de meeste punten.
  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Als er een ploeg het recht heeft om mee te stijgen dan is het wel Westerlo als kampioen en niet de verliezer van de eindronde of is dit omdat de andere twee ploegen uit een grotere stad zijn en denken de heren van de bond aan de mogelijke meer inkomsten echte schande het is een politiek spel geworden
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    Het reglement van 1B voorziet dat de WINNAAR van de promotiefinale naar 1A stijgt. Nergens staat vermeld dat de verliezende finalist naar 1A kan stijgen als er in 1A extra plaatsen vrijkomen. Als eerste in de algemene rangschikking heeft Westerlo wel degelijk recht op die extra plaats in 1A; dit principe wordt immers in alle reeksen algemeen toegepast, nl dat de hoogst genoteerde ploeg in de algemene rangschikking die normaal niet zou stijgen bij een extra plaats stijgt
  • jozef van riel

    4 jaar geleden
    Dat Westerlo niet kon stijgen wegens geen periodekampioen zal dan reglementair wel kloppen. Maar beide finalisten laten stijgen is dan reglementair ook NIET juist, hé! En dus lijkt het mij sportief het meest faire dat de winnaar plus de ploeg met de meeste punten stijgt!
  • Dirk jansens

    4 jaar geleden
    Als er geen daler is dan is er ook geen kampioen,alle logica wijst naar club als terechte kampioen ,maar de andere clubs hebben zich niet kunnen verdedigen in de play-offs en wat met de europese plaatsen?waar is daar de logica?Westerlo heeft zeker recht van spreken als een intrepetatie van 1A kan dan geld dat ook voor 1B.