Antwerpenaren gaan naar tweede verblijf in Middelkerke om quarantaine uit te zitten: “We staan machteloos”

 ©  BELGA

Twee Antwerpenaren die positief getest hebben op het coronavirus zijn naar hun tweede verblijf in Middelkerke getrokken om daar hun quarantaine uit te zitten. De burgmeester van Middelkerke, Jean-Marie Dedecker is not amused. “We staan machteloos”, klinkt het.

Het nieuws wordt bevestigd door waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens en burgemeester Jean-Marie Dedecker. Dedecker werd toevallig op de hoogte gebracht van het voorval maar kan wettelijk gezien niets doen om de mensen terug naar huis te sturen. Martens maant positief geteste personen en personen met symptomen aan om absoluut thuis te blijven.

Momenteel verblijven twee besmette personen uit de provincie Antwerpen in hun tweede verblijf in Middelkerke. “Het is mij ter ore gekomen dat ze hier hun quarantaine komen uitzitten”, vertelt burgemeester Dedecker. Daarop contacteerde de burgemeester waarnemend gouverneur Anne Martens. “Blijkbaar kan ik wettelijk gezien niets doen aan deze situatie. Ik kan ze niet naar huis sturen en in principe kunnen ze hier gewoon rondwandelen. We staan machteloos”, vertelt Dedecker.

Martens roept intussen op om absoluut thuis te blijven indien je ziek bent. “Het is echt niet de bedoeling om om de quarantaine uit te zitten naar zee te trekken. Op die manier verspreiden de besmettingen zich. Wie ziek is, symptomen heeft of positief test, blijf thuis.”

(adm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen