Archieffoto: Middelkerke, voor de strengere maatregelen werden ingevoerd.
Volledig scherm
Archieffoto: Middelkerke, voor de strengere maatregelen werden ingevoerd. © BELGA

Positief geteste Antwerpenaren trekken naar tweede verblijf in Middelkerke. Dedecker: “We staan machteloos”

Twee mensen uit de provincie Antwerpen, die positief getest zijn op corona, zijn naar hun tweede verblijf in Middelkerke getrokken om hun quarantaine uit te zitten. Dat bevestigen waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens en burgemeester Jean-Marie Dedecker. Hij werd toevallig op de hoogte gebracht van het voorval, maar kan wettelijk gezien niets doen om de mensen terug naar huis te sturen. Martens maant positief geteste personen en mensen met symptomen aan om absoluut thuis te blijven.

214 reacties

  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    Jean Marie het is wel hun eigendom jongen en die mensen mogen gaan en staan waar ze willen,dat is iets waar jullie niet over beslissen en met goede reden ook. Wacht tot de volgende verkiezingen.
  • Benoni Vanstaen

    4 jaar geleden
    Ja de lieve burgemeester je krijgt nu wat hij vroeg, 2de verblijvers altijd welkom, en nu weeral kritiek geven. Dat schetst hem volledig, kritiek is zijn eerste daad en de tweede nogmaals hetzelfde.
  • peter destoop

    4 jaar geleden
    @ Marc vangeel als ze de coronaregels niet volgen en zomaar rondreizen, zullen ze zeker het doketersbriefje naast zich neerleggen
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    OK maar dan moeten hun gegevens wel aan riziv doorgespeeld worden zodat ziekenhuizen in de mogelijkheid zijn eerst de eigen inwoners voort te helpen en daarna de toerist die geen tussenkomst riziv hoort te krijgen omdat ze de veiligheidsvoorschriften hebben genegeerd
  • Fabienne De brabanter

    4 jaar geleden
    Is toch niet geloven dat spreek van weinig respekt tegen over de andere mensen