Direct naar artikelinhoud
Wielrennen

Remco Evenepoel wint Ronde van Burgos, Sosa schiet raak in slotrit

Remco Evenepoel wint Ronde van Burgos, Sosa schiet raak in slotrit
Beeld Photo News

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Burgos gewonnen. De eindzege van de 20-jarige Belg kwam in de slotrit niet meer in gevaar. Evenepoel finishte als derde in de laatste etappe, die een prooi was voor Iván Ramiro Sosa.

De Ronde van Burgos eindigde met een bergrit naar Lagunas de Neila. Een etappe van 158 kilometer met het venijn in de staart. De slotklim, 11,8 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6%, moest voor vuurwerk zorgen.

Remco Evenepoel verdedigde een voorsprong van 18 seconden op George Bennett. Mikel Landa volgde als derde op 32 tellen van het supertalent van Deceuninck-Quick.Step. “Als Remco weer dezelfde benen heeft, wordt het moeilijk”, klonk het bij Bennett. Zijn ploegleider Frans Maassen: “We hadden Evenepoel hier liever niet aan de start gehad.”

De concurrentie hoopte op een inzinking van ‘REV’. Maar dat was ijdele hoop. Evenepoel hield het zaakje onder controle op de slotklim, maar kon ritwinnaar Iván Ramiro Sosa en Mikel Landa niet aftroeven in de laatste kilometer. Derde plek vandaag voor onze landgenoot, die wel de Ronde van Burgos op zijn palmares zette.

Derde rittenkoers van het seizoen, derde overwinning voor Evenepoel. In 2020 won hij ook al het eindklassement in de Ronde van San Juan en de Ronde van de Algarve. 

Lees ook

Remco Evenepoel na zijn indrukwekkend debuutjaar: ‘Ik ben een sportman, geen televisiefiguur’