Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Wat is gezonder: je fruit schillen of niet? “Vitamines zitten niet alleen net onder de schil, maar in heel de vrucht”

Eet je fruit en groenten het best mét of zonder schil? De meningen zijn verdeeld. Wij vroegen raad aan Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. “Als je een appel schilt, verlies je 40 tot 50 procent van de vezels van de vrucht.”

3 reacties

  • Guido Quinten

    4 jaar geleden
    Fruit en groenten zijn gezond maar zeer duur.
  • freddy cardoen

    4 jaar geleden
    Leg uw hard fruit en groenten tien minuten in water met bicarbonaat en het gif is er helemaal af na het spoelen .
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Waarom zou de natuur er een schil rond leggen. Om al het goede te beschrrmen. Zou het ons dan ook niet beschermen.ZEKER EN VAST. Als ze niet bestaald worden in mol