Beerschot verwacht geen claim meer van Westerlo en hoopt dat promotie stimulans is voor nieuw stadion

Belgisch voetbalHet nieuwe voorstel van de Pro League om achttien clubs in 1A toe te laten komend seizoen werd door een grote meerderheid van de clubs aanvaard. Met Westerlo stemde er slechts één club tegen. De Kempense club bekijkt onderzoekt momenteel haar mogelijkheden bij een juridische procedure, maar bij Beerschot verwachten ze geen nieuw juridisch getouwtrek meer. De promovendus voelt zich klaar voor 1A en sprak ook over een nieuw stadion. “Hopelijk is dit een extra stimulans om te gaan bouwen op Petroleum Zuid. In 2026 moet het stadion er zeker zijn. En hopelijk sneller.”

4 reacties

  • Albert Grisar

    4 jaar geleden
    Westerlo heeft hier absoluut geen recht op, in de regels staat duidelijk dat de verliezende finalist de 2e stijger is in gevallen als deze. Weer ene hieronder dat niet weet waar hij over spreekt.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    misschien moet Westerlo in kortgeding ook maar ineens veel geld vragen (zoal WB), dan draait de pro league wel bij..
  • Thierry De Coster

    4 jaar geleden
    Beste André, OHL en Beerschot hebben elk een periode titel binnen gehaald.Westerloo niet.Dat was nu éénmaal het reglement.
  • Andre Ehlinger

    4 jaar geleden
    Waarom zou Westerlo niet procederen. De winnaar van OHL en Wilrijk Beerschot mag terecht naar Jupiler league, maar de verliezer heeft zeker hier niet meer recht op dan Westerlo.