Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Drie medewerkers Antwerpse Zoo testen positief: “Geen gevaar voor bezoekers” - “Zet agenten in burger in om mondmaskers te controleren op bus of tram”

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw toegenomen, naar gemiddeld 465,4 per dag tussen 23 en 29 juli. Dat is een stijging van 78 procent in vergelijking met de vorige week. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt verder toe, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano.

89 reacties

  • Jean Leemans

    4 jaar geleden
    Ik begrijp dat het moeilijk is voor mensen die al heel hun jonge leven hun goesting doen om even de regels te volgen. Straffen op school kan niet meer, legerdienst bestaat niet meer (dat was pas vrijheidsbeperking...)...Wat mij wel stoort is dat ze de mond vol hebben over vrijheid en privacy en voor de rest heel hun leven te grabbel gooien op Facebook en andere social media. Doe aub voor één keer eens wat gevraagd wordt.
  • hugo van der speeten

    4 jaar geleden
    Inderdaad rare zins wijze , als je van het buitenland komt bent je al zogezegd besmet en moet je papieren invullen ,terwijl mensen die in eigen land op vakantie gaan naar een besmette zone dit niet moeten doen. Begrijpe wie begrijpe kan!!
  • Anne Marie De Keersmaecker

    4 jaar geleden
    Goed idee om agenten in burger te laten controleren op het openbaar vervoer. Neem elke dag het openbaar vervoer want ik werk in een ziekenhuis en stel dage-lijks vast dat er mensen zijn die het niet nodig vinden een mondmasker te dragen.Er wordt te weinig gecontroleerd of de maatregelen nageleefd worden en er is weinig of geen politie op straat te zien die controleert terwijl het zo belangrijk is.Mensen doe het uit respect voor een ander,het kan iedereen treffen,gezond of niet,jong of oud
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Lecocq Daniel, grootouders voldoende afschermen betekent dat ze hun kinderen én kleinkinderen niet meer kunnen zien. Ik heb drie kleinkinderen, een vierde op komst en net dàt helpt me om vol te houden. Als ik mijn eigen kinderen niet meer face to face kan zien met hun kroost die ik dan eens flink kan verwennen (dat is een privilege van een opa) om een vrolijke lach terug te krijgen, dan hoeft het voor mij niet meer.
  • HUS JOZEF

    4 jaar geleden
    Nooit gedacht dat men het volk nog zo gecontroleerd in de pas zou doen lopen door mondmasker hysterie nu nog de drugs en alcoholverslaafden in quarantaine en dan gaat het beter worden .