Agenten en soldaten patrouilleren in de straten van Melbourne.
Volledig scherm
Agenten en soldaten patrouilleren in de straten van Melbourne. © AFP

Binnenblijven van 20 uur tot 5 uur: avondklok in Melbourne nog strikter dan in Antwerpen

De inwoners van de Australische stad Melbourne worden met een nog striktere avondklok geconfronteerd dan de Antwerpenaars. Zij moeten binnenblijven van 20 uur tot 5 uur, en dat voor een periode van minstens zes weken. De strengere maatregelen werden aangekondigd door  Dan Andrews, de premier van de Australische deelstaat Victoria. “Enkel wie werkt of dringend medische verzorging nodig heeft, mag het huis in die periode verlaten”, klinkt het. In de provincie Antwerpen geldt de avondklok vier weken lang van 23.30 uur tot 6 uur. 

7 reacties

  • Michel Oyen

    4 jaar geleden
    Dit zou hier ook moeten gebeuren om het probleem Covid op te lossen. Maar Wilmes heeft daar niet de skills voor. Als een ppt opstellen al niet wil lukken.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Ik heb familie in Melbourne. Een koppel met drie tieners. Die houden zich strikt aan de regels. Ginder bestaat de sociale controle nog, dus ze moeten wel. Hier wordt elke denkbare reden gebruikt om toch zijn eigen zin te doen. Het fake nieuws op sociale media wordt klakkeloos geloofd en is olie op het vuur van zij vinden dat de regels niet voor hen gelden.
  • Wendy Rumen

    4 jaar geleden
    En daar zullen ze niet zoveel jammeren.
  • Griet Maes

    4 jaar geleden
    Van mij mogen ze hier in het dorp gerust een avondklok instellen. Jaren geleden dat ik om 23.30u nog op straat rond hing! En alle ouders blij dat hun tieners eindelijk nog eens op een deftig uur thuis zijn :D
  • Alex Cornil

    4 jaar geleden
    Ik woon in het zuiden van Frankrijk. Hier hebben wij dit al meegemaakt: couvre feu, laisser passer,... en wij zijn daar niet van doodgegaan, allez nog niet tenminste...lol