De SpaceX Dragon Crew ruimtecapsule is succesvol geland in de Atlantische oceaan voor de kust van Florida.
Volledig scherm
De SpaceX Dragon Crew ruimtecapsule is succesvol geland in de Atlantische oceaan voor de kust van Florida. © AP

Eerste bemande commerciële ruimtevlucht ooit succesvol geland op aarde

Twee maanden na de historische lancering is de SpaceX Crew Dragon succesvol terug geland op aarde. Het ruimtevaartuig is zoals gepland om 20.48 uur onze tijd geland in zee voor de kust van Florida. “Alles gaat goed”, laten de astronauten aan boord weten. 

9 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    "The American Dream" staat weer trots in volle glorie te pronken. The American Dream is de overtuiging dat iedereen, ongeacht waar ze zijn geboren of in welke klasse ze zijn geboren, zijn eigen versie van succes kan bereiken in een samenleving waarin opwaartse mobiliteit voor iedereen mogelijk is. De American Dream wordt bereikt door opoffering, het nemen van risico's en hard werken, in plaats van door toeval.
  • Henri Levich Codenie

    4 jaar geleden
    Als men zag op NASA-tv hoe turrelut die twee uit de capsule worden gedragen dan zijn er wel vragen over de Mars reis, daar staat niemand om hen op te vangen en met de beste toestellen op te knappen en te verzorgen.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Waar ze geland zijn speelt toch geen rol, ze zijn VEILIG thuis dat kunnen die van NASA nog niet zeggen. Na zoveel vluchten lukte het hun nog niet iedereen veilig thuis te brengen. Maar deze durver zet nu iedereen te kakken. Proficiat, en zoals Gorki altijd zegt met dank aan de middenstand.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Om alles in orde te brengen op aarde, hebben we de ruimte nodig.
  • Ann Van der Borght

    4 jaar geleden
    Super gedaan mannen weer een stap verder in het ruimtewezen. Het moet een ongelofelijke beleving zijn