Beeld ter illustratie. Brussel.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Brussel. © EPA

Van Ranst: “Hele systeem met kleurcodes is wankel” - WHO: “Er is geen wondermiddel, en dat zal er misschien nooit zijn”

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw toegenomen, naar gemiddeld 490,7 per dag tussen 24 en 30 juli. Het gaat om een stijging van 68 procent in vergelijking met de vorige week. Dat blijkt vandaag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn in België al 69.849 mensen besmet geraakt met het coronavirus.

94 reacties

  • Gil Groenewijn

    4 jaar geleden
    Dat is niet wankel . Dat is het volgens Van Ranst omdat hij het niet heeft uitgevonden en omdat hij tegen reizen (buitenland is - algemeen, zijn denken ). Een systeem met kleurencodes geeft altijd BETER iets aan dan geen, want dan geeft het NIETS aan .Men moet een systeem ook willen verstaan . Daar zit het . Mensen willen niet , zelf denken is precies al te moeilijk geworden een deze tijden.En al zeker logisch denken , dat ziet en leest men dagelijks op sociale media.
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    U hebt ten dele gelijk natuurlijk. Maar er bestaat zoiets al Europa. Lees dat dikwijls, dat zou een organisatie van alle Europese landen zijn waar ze met duizenden(afgeschreven politici) zitten die daar eens zouden kunnen over nadenken.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Hoe slagen onze ministers en hun ambtenaren er telkens in om een eenvoudig systeem steeds ingewikkeld te maken. Is het om de bevolking te pesten of is het door onkunde?
  • Jennick Smeeys

    4 jaar geleden
    Ik verbaas me iedere dag opnieuw over de paniek berichten als buitenstaander in nederland  Woon er vlakbij,  zie onze buren , jullie allen ,netjes de regels naleven conform jullie eigen regels in België  Netjes iedere dag massaal met kapjes op ,terwijl half Nederland zonder loopt,  Lees alle berichten graag maar de heren van Ranst en co hebben iedere dag wel negatief nieuws over bubbels  ,afstand  kapjes  En zie hier , linksboven,  Van Ranst ,WHO ,er zal nooit een wondermiddel zijn ,
  • smits jerry

    4 jaar geleden
    Geen vaccin dus kerstmis en nieuwjaar gaat ook anders verlopen. Ik vrees dat er nog veel faillisementen gaan vallen. En de proeven die ze doen op mensen eindigen pas in september komend jaar dat is nog meer dan 1 jaar dat we hiermee moeten gaan leven. In Rusland doen ze het beter.