Van Damme heeft beslist. 'Het Gebaar' gaat vandaag gewoon weer open. "Je kan geen oproep doen om naar Antwerpen te komen, en dan je eigen zaak sluiten".
Volledig scherm
PREMIUM
Van Damme heeft beslist. 'Het Gebaar' gaat vandaag gewoon weer open. "Je kan geen oproep doen om naar Antwerpen te komen, en dan je eigen zaak sluiten". © Ennio Cameriere

INTERVIEW. Antwerps sterrenchef Roger Van Damme vreest dat veel zaken zullen sneuvelen: “Vrijdag 9 man in dienst voor 10 klanten”

Tot zijn frustratie merkt Roger van Damme, chef van sterrenzaak Het Gebaar, dat de oproep 'Kom niet naar Antwerpen' massaal wordt opgevolgd. Vrijdag had hij 60 reservaties, maar daagden slechts 10 klanten op. Tegenover 9 man personeel. "Nochtans telde Antwerpen-Centrum vorige week slechts 20 besmettingen, je kan hier perfect veilig tafelen", zegt hij. "Het is oorlog en alleen de sterksten gaan dit overleven."

36 reacties

  • Miguel N. Noridine

    4 jaar geleden
    Kan de HORECA eens stilaan stoppen met klagen en beseffen dat er mensen aan het sterven zijn en dat we wel even ZONDER die luxegoederen kunnen? Het is niet dat zij mensenlevens redden of in de vuurlinie staan he.
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Indien je drie koks nodig hebt om een dessertje klaar te maken, dan heb je zeker héél veel volk nodig om uw zaak te laten renderen.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Je vrees wordt al waarheid. De helft van de horeca in België red het momenteel niet meer. Tegen september zal het uitzonderlijk zijn er nog horeca open is of bestaat.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Er is heel weinig volk in restaurants en bistro. Logisch staat je brievenbus aan het voetpad moet je een mondmasker opzetten om je post te nemen. Zou het een drempel zijn mensen gezellig iets gaan eten. Komaan nu. Wordt toch wakker waar het ligt. Masker eerst niet nodig nu moet de boer tussen zijn koeien in de wei het opzetten. Is dit nog allemaal normaal voor de mensen beleid. Wat zijn jullie nu aan het kapotmaken denk jezelf? Veiligheid eerst maar veralgemenen in regels is onlogisch.
  • Seppe Vangeneugden

    4 jaar geleden
    De meeste hieronder zijn hier nog niet gaan eten volgens mij. Dit is een beleving en niet zoals een brasserie eten en wegwezen. 400 betalen vóór twee personen te Ga en eten is teveel maar 3000,4000,5000 euro betalen voor 7 a 20 dagen vakantie om aan het zwembad te liggen en elhe dag hetzelfde buffet of brol te eten is wel ok. Wie is de slimste
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. 1 op de 5 Vlaamse tieners combineert studies met mantelzorg: “Ik heb dat lange tijd verzwegen op school”
    PREMIUM

    1 op de 5 Vlaamse tieners combineert studies met mantelzorg: “Ik heb dat lange tijd verzwegen op school”

    Maar liefst één op de vijf tieners tussen 11 en 18 jaar is mantelzorger. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van mantelzorgverenigingen. “Er heerst nog steeds schaamte rond. Mensen gaan je snel als ‘zielig’ zien”, vertelt Antonia (17) die al jaren voor haar moeder zorgt, die een zeldzame spierziekte heeft. Om het combineren van zorg en studie makkelijker te maken, pleiten verenigingen nu voor een mantelzorgstatuut, naar analogie met het topsportstatuut.