Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal besmettingen stijgt fors tot 491 per dag, ook ziekenhuiscijfers blijven stijgen

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft verder toenemen. Tussen 24 en 30 juli ging het om gemiddeld 490,7 of afgerond 491 gevallen per dag, een stijging met 68 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt verder door tot 24 per dag.

12 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    In Nederland eisen de terugkomers wel een gratis test, is het in België gratis of moeten ze betalen. In België werd bij mensen met een chronische longaandoening nog een test geweigerd, ook al hadden ze alle symptomen van corona, uitzieken was het advies. Nu wordt het luxeprobleem ineens gratis.
  • Ivan Lemarinel

    4 jaar geleden
    Ik zie die curve van IC en overlijden amper stijgen,gelukkig wordt die goed ingezoomd om toch iets te zien !Die besmettingen waren er waarschijnlijk bij de eerste golf feller,maar toen werd er niet zo uitbundig getest als nu omdat iedereen ook een test nodig heeft om te vliegen, waarvan veeeeele jongeren.Mijn opinie is dat IC en overlijdenscurve absoluut niet zo dramatisch worden als wordt beweerd,anders hebben al de gedane maatregelen en de nu beschikbare pbm's geen nut gehad tot hiertoe !
  • jos jansen

    4 jaar geleden
    En maar op vakantie gaan!
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Met een besmetting ben je zeker nog niet ziek, lig je heel zeker nog niet in het ziekenhuis en ben je absoluut heel zeker nog niet dood. Wie zelf een beetje cijfers kan lezen en begrijpen laat zich niet meer vangen door wat ze allemaal schrijven.
  • dirk Driessens

    4 jaar geleden
    Hallo overheid!! Wanneer kordaat actie ?? Als de zomer gedaan is terug in u kot ?? Nu hoeft nix zeker he het is zomer