Wout van Aert en Remco Evenepoel na het BK tijdrijden vorig seizoen. Van Aert won er, Evenepoel werd derde.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert en Remco Evenepoel na het BK tijdrijden vorig seizoen. Van Aert won er, Evenepoel werd derde. © PhotoNews

Onze chef wielrennen: "Evenepoel is meer Ronaldo dan Schotte. Niet zoals Van Aert uit klei en modder opgetrokken”

WielrennenWat een heerlijk Belgisch koersweekend hebben we achter de rug, zo vond ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Hij zag een Evenepoel die kwam, zag en won “met een vanzelfsprekendheid die stilaan een beetje ongemakkelijk voelt.” En een even denderende Van Aert. “Het gevaar lag overal, maar Wout sloeg er geen acht op. Winnen zou hij.” Twee toppers, die ook een beetje verschillen van elkaar. “Evenepoel is meer Ronaldo dan Schotte. Niet zoals Van Aert uit klei en modder opgetrokken.” 

11 reacties

  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    Van Aert vergelijken met Schotte is appelen met peren vergelijken , Schotte was een echte tiran voor zijn ploegmaats die nooit iets goed konden doen , zelfs later als ploegleider kon hij niet omgaan met zijn renners .Wout Van Aert voelt zich niet alleen in zijn sas als hij vol voor de zege gaat maar ook een dienende rol doet hij zonder verpinken. Hetzelfde geldt voor Remco Evenpoel .
  • Jörg Van de Velde

    4 jaar geleden
    Wouter.. top, remco....voetjes o.d. grond houden!
  • Jan Gommers

    4 jaar geleden
    Van Aert uit klei en modder opgetrokken ??? Wat een uitspraak over de meest stijlvolle renner van het moment !!! Een streling voor het oog, zoals indertijd Roger De Vlaeminck.
  • Yves Pinoy

    4 jaar geleden
    De fond van Van Avermaet is gelegd bij het veldrijden, net zoals Roger De Vlaeminck altijd zegt: renners moeten terug het veld in tijdens de wintermaanden. Net zoals in zijn tijd, zelfs Eddy Merckx heeft er gereden. Remco is een heel ander type van renner en daarom denk ik dat we hem niet in het veldrijden zullen zie meedoen als voorbereidingen op de voorjaarsklassiekers.
  • Franky Verslyppe

    4 jaar geleden
    Belgie mag trots zijn op onze talenten . Hopelijk volgt er ook talent bij de vrouwen daar nog veel werk he