Direct naar artikelinhoud
Verkeer

Spookrijder die ravage aanrichtte in Houthalen-Helchteren was niet onder invloed van alcohol of drugs

De ravage die de man aanrichtte is enorm.Beeld Mine Dalemans

De 64-jarige bestuurder uit Hechtel-Eksel, die zondagavond betrokken was bij de zware aanrijdingen aan twee kruispunten op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren, was niet onder invloed. Hij moet wel nog verhoord worden. Er loopt een onderzoek naar een mogelijke medische oorzaak. 

Rond 18 uur begon de zestiger uit Hechtel-Eksel vanuit de richting Eindhoven aan zijn bizarre rit over de Grote Baan (N74). Ter hoogte van het kruispunt met de Dorpsstraat reed hij een eerste auto aan, waarna hij zijn weg vervolgde richting Hasselt. Hij raakte een tweede voertuig dat tegen een flitspaal tot stilstand kwam. Nadien reed hij nog twee auto’s aan.

Na deze eerste vier botsingen reed de Dodge verder naar Hasselt, maar al spookrijdend. Op het volgende kruispunt met de Meerstraat en de Koolmijnlaan ramde hij negen voertuigen die aan het rode verkeerslicht stilstonden. Na de aanrijdingen werd het medische interventieplan afgekondigd, waardoor verschillende ziekenwagens en MUG-teams ter plaatse kwamen. 

Geen verdovende middelen

Intussen werd een 64-jarige man gearresteerd. Het is nog niet duidelijk waarom hij de ongevallen veroorzaakte, maar hij was niet onder invloed van alcohol of drugs. Er is intussen een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak. Mogelijk is er een medische aanleiding.

Aan Het Belang van Limburg hebben familieleden van de zestiger verteld dat de man met black-outs zou kampen. Volgens het parket van Limburg vielen er twaalf lichtgewonden en twee zwaargewonden, maar die twee laatsten verkeren niet meer in levensgevaar. Een passagier in de pick-up raakte ook zwaargewond.

Geen verdovende middelen
Beeld Mine Dalemans