Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © BELGA

Viroloog Steven Van Gucht: “Virus circuleert opnieuw intens op ons grondgebied”

Al dertien gemeenten tellen meer dan 1 op 1.000 besmette personen in de voorbije week. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de persconferentie van het crisiscentrum. Het virus is niet alleen in Antwerpen een probleem, benadrukte hij ook.

17 reacties

  • Ann O'Nyhme

    4 jaar geleden
    Wanneer krijgen we procentuele cijfers te zien? Het aantal besmette personen afgezet tegen het aantal geteste? Als ik 10 mensen test en 1 persoon is positief, dan is 10% van de geteste mensen positief. Als ik 100 mensen test en er zijn er 10 positief, dan is dat ook 10%. Relatief blijft dat hetzelfde, maar er is een groot verschil tussen 1 en 10. Volgens cijfers van het RIVM is op basis van het verschil tussen geteste en positieve mensen de trend al weken dalend. Waarom liegt men ons voor?
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Hoe komt dat? Waar is de volgende verboden party dit weekend? Nog te zwijgen wat in het buitenland gebeurt wat nog terugkomt. Dit alles is slechter geleid door beleid als zelfs golf 1. Onverantwoordelijkheid troef in opstelling regels en bestraffing ervan in Hoe ver dat nog mogelijk wordt. Wanneer is de volgende 15000 man toegelaten betoging in Brussel? Ga maar door. Treindefect Oostende hopla, en zo komen er wekelijks nog. Chaos creëer je zelf als mens en zeker beleid. Dat is nu het probleem.
  • Steven Nevets

    4 jaar geleden
    Het virus is er nog altijd en al heel lang. Al langer dan men denkt.
  • Jennifer Peeters

    4 jaar geleden
    Die twintigers zijn nu hun ouders en grootouders aan het besmetten. Bij een bezoek aan hun grootouders vinden ze het nog altijd niet nodig om een mondmasker te dragen. Maar ja, van verantwoordelijkheid en gezond verstand hebben die nog nooit gehoord hé!!!
  • Karin Devis

    4 jaar geleden
    Rond 18u, via Vorst, langs de Hoogstraat naar het werk gereden. Hallucinant: minder dan 1 op 3 had een mondmasker aan... Al sinds het begin van de crisis hetzelfde beeld: je m'en foutisme tot en met!