©  Instagram

Modekoningin Beyoncé: deze merken uit haar nieuwe, visuele album kende je nog niet

De Amerikaanse ster Beyoncé heeft met ‘Black is King’ een nieuw, visueel album uit op streamingdienst Disney+. De focus ligt op haar muziek, de viering van de Afrikaanse geschiedenis , maar kijkers krijgen ook een heuse modeshow te zien. Queen B draagt verschillende high fashion outfits. Een inspirerend overzicht.

vwh

Op de beelden passeren outfits de revue van grote modehuizen waaronder Balmain, Valentino, Mugler en Burberry. Beyoncé’s vaste styliste Zerina Akers koos er ook een volledige outfit van Marine Serre uit, de Franse ontwerpster die mode studeerde aan La Cambre in Brussel en beroemd werd door haar stuks met halve maantjes op. In ons land ging ze ook oorbellen ter waarde van 25 euro shoppen bij Live-To-Express, het accessoirelabel van Nadine Veldman. Tussen de kleine, onafhankelijke merken zitten ook labels van zwarte designers. Beyoncé heeft eerder een platform opgericht om black owned-merken te steunen.

Marine Serre

Serre, afkomstig uit het Franse Brive-la-Gaillarde, maakte in 2017 indruk met haar afstudeercollectie aan La Cambre. Die werd meteen genomineerd voor een prestigieuze Prix LVMH, waarmee jong ontwerperstalent in de kijker wordt geplaatst. Onder meer Beyoncé, Kendall Jenner en Adele zijn fan van haar ontwerpen met halve maantjes in de hoofdrol.

LEES OOK. De ontwerpster die in Brussel studeerde en sterren als Beyoncé mag kleden: wie is Marine Serre?

Alon Livne

De man uit Israël staat bekend om het ontwerpen van indrukwekkende trouwjurken. Voor Beyoncé mocht hij deze keer meerdere looks creëren, onder meer een witte jurk met bijpassende tulband.

Venny Etienne

De jonge designer met Haïtisch-Amerikaanse roots had het vast niet zien aankomen: na een eerste keer op New York Fashion Week, begin dit jaar, mag hij al Beyoncé tot zijn klanten rekenen.

Ashi Studio

Er kropen heel wat werkuren in deze gevederde jurk. Het merk, gevestigd in Beiroet, bevestigde alle pluimen een voor een aan de creatie. Het ontwerp was na 70 uur klaar.

Mary Katrantzou

De romantische jurk komt uit de herfstcollectie van 2019 van de Griekse ontwerpster. Om de look extra lieflijk te maken, gaven de haarstylisten Beyoncé een hoge, gekrulde dot.

5:31 Jérôme

Nigeriaans kant en satijn komen samen in dit turkooizen ontwerp van ontwerper Jerome Lamaar, dat het midden houdt tussen een jas en een jurk. De oorbellen bij deze look, zijn die van de Belgische Nadine Veldman.

Loza Maléombho

De West-Afrikaanse ontwerper van aan de Ivoorkust combineert sinds 2009 graag traditionele print met eigentijdse mode. Voor Queen B resulteerde dat in een zwart-wit pak met pofmouwen en gouden details.

Mia Vesper

Deze ontwerpster uit New York maakte een asymmetrische jurk met vingerloze handschoenen en een hoofddeksel, allemaal in dezelfde stof.

D. Bleu Dazzled

Dit label is gespecialiseerd in kousen, ondergoed en kleding met een grote dosis bling bling dankzij het aanbrengen van kristallen. Naast Queen B, die letterlijk schittert in een catsuit, zijn ook Lady Gaga en Cardi B fan van haar werk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer