Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) © Maxime Petit

Lokale besturen kunnen toch zelf aan contactopsporing doen

Lokale besturen zullen ook kunnen beschikken over de individuele gegevens van wie met Covid-19 besmet is. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt. Sinds vrijdag beschikken steden en gemeenten al over de gegevens op wijkniveau. Beke kondigde ook aan dat lokale besturen een autonoom contactopsporingssysteem kunnen opzetten.

20 reacties

  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    Mr Beke, ga toch weg man, je weet dat iedereen je meewarig aankijkt en denkt dat je het echt niet kan. Waarom blijf je op dat ministerstoeltje zitten ? Mensen zijn duidelijk veiliger af zonder u. Zelfs uw partijgenoten moeten aandringen en pushen om iets gedaan te krijgen , en je verzint daar altijd een antwoord op dat drie dagen later wéér niet uit komt. Allez, op wat trekt dat?
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    De eerste symptomen van een gevaar voor de volksgezondheid worden altijd eerst door artsen ter plaatse vastgesteld. Daarom hebben gemeenten en provincies al 200 jaar eigen wettelijke opdrachten bij de bescherming tegen epidemieën. Beke moet hen niet de les spellen; voor zover dat in zijn macht ligt, moet hij hun actie eerder ondersteunen. Brussel is ver maar kan wel voordien - samen met alle betrokkenen - plannen afspreken opdat iedereen weet wat - zo nodig - moet gedaan worden.
  • marcel lion

    4 jaar geleden
    Beke doet nog altijd zijn job niet en loopt achter de feiten aan. En die was voorzitter van CD&V. Jongens toch. Neem je verantwoordelijkheid en neem ontslag. Ga je vergoeding ophalen en geniet van je tuin met mondmasker. Maar laat iemand competent je werk doen nu zal het een enorme chaos worden.
  • guido verlinden

    4 jaar geleden
    Ge moet mij eens vertellen hoe wordt ik minister als ik altijd achter de feiten aanloop
  • Patrick Vandeputte

    4 jaar geleden
    Ik zou al diegenen die klagen over privacy maar wel alles van hun leven, gezin, enzovoort te grabbel gooien op het internet via Facebook niet willen te eten geven.