Er wordt meer getest, waardoor er ook meer positieve resultaten zijn
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt meer getest, waardoor er ook meer positieve resultaten zijn © Henk Deleu

Hoe anders is de tweede golf? “Het virus gaat minder snel en woekert minder fel, maar onze sociale interacties blijven een grote risicofactor”

Het virus overviel ons in maart, leek langzaam te verdwijnen in juni, maar stak in juli opnieuw zijn lelijke kop op. De tweede golf dendert nu over ons heen, en lijkt net als de eerste niet te stoppen, maar er zijn toch veel verschillen - en dat is de goede kant van een slechte evolutie: er wordt veel meer getest bij jongeren, de woonzorgcentra reageren alerter, het virus gaat minder snel rond en de ziekenhuisopnames stijgen minder snel.

4 reacties

  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    September a Oktober zien we de impact van golf 2. Toeristen overal terug in eigen land en boem. Was te voorspellen. De stijgingen nunzijn nationaal als bron. Nog even wachten dan komt de toeristische tsunami en men weet dat verdomd goed.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Tweede golf is nog niet compleet, enig idee hoeveel Belgen mogelijk en besmet nog gaat terugkomen uit het buitenland. Zie maar naar September dan gaan echt de poppen aan het dansen. Wat gaat het beleid dan zeggen. Onze beslissing was de juiste? Ben benieuwd.
  • Makreel Linda

    4 jaar geleden
    De enige die het juist heeft : biostatisticus Kurt Barbé. Zijn nieuwe grafiek komt nu reeds uit, net zoals de vorige, die man is een genie.
  • Gil Groenewijn

    4 jaar geleden
    Minder snel ? Dat is nu net niet mijn indruk .