AFP
Volledig scherm
© AFP

Van corruptie verdachte oud-koning Juan Carlos vertrekt uit Spanje zonder echtgenote

RoyaltyDe van corruptie verdachte ex-koning Juan Carlos (82) heeft besloten Spanje te verlaten. Zo wil hij z’n zoon Felipe (52), de huidige koning, de nodige “rust en kalmte” geven. Dat schrijft de oud-vorst in een brief, die het koningshuis maandagavond deelde. In juni opende het Hooggerechtshof nog een onderzoek naar de betrokkenheid van Juan Carlos bij een contract rond een hogesnelheidslijn in Saudi-Arabië. Hij zou daarvoor zo’n 85 miljoen euro hebben ontvangen. Omwille van die smeergeldaffaire verlaat hij nu het land. Z’n echtgenote Sofia (81) blijft wel in Spanje wonen.

16 reacties

  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    Enige plaats waar hij moet zijn is Spanje waar hij moet terechtstaan voor al wat hij mispeutert heeft, dit is een veel te gemakkelijke en onrechtvaardige vluchtroute om zich aan alles te onttrekken.
  • Jürgen Mouton

    4 jaar geleden
    Biot Aline, ik was net hetzelfde aan het denken. Berechting voor het "plebs" en voor de "elite", is net even anders. Dat gaan we ook zien bij "Reuzegom"...
  • Peter Mulder

    4 jaar geleden
    "Zij is dan ook op geen enkele manier betrokken bij de financiële praktijken van haar echtgenoot." Hoe kan dat als ze met hem getrouwd is ? Wat is er met het 50-50 principe gebeurd ? Heeft bij echtscheiding wel recht op 50% van zijn vermogen ? Leg dat eens uit aub.
  • Yvan Kindt

    4 jaar geleden
    Wat een afgang voor deze toch wel belangrijke koning voor de geschiedenis van Spanje!
  • Germain Cathoir

    4 jaar geleden
    Onschendbaarheid. Hopelijk komt er een gevolg voor iedere onschendbare!