Een ontwerp voor de nieuwe supersonische jet van Virgin Galactic.
Volledig scherm
Een ontwerp voor de nieuwe supersonische jet van Virgin Galactic. © Virgin Galactic

Virgin Galactic werkt aan supersonisch passagiersvliegtuig

Virgin Galactic, het ruimtetoerismebedrijf van de Britse miljardair Richard Branson, wil zich nu ook toespitsen op ultrasnel passagierstransport. Het bedrijf onthulde vandaag een voorlopig ontwerp voor een supersonisch jetvliegtuig dat tot 19 mensen tegelijkertijd kan vervoeren aan mach 3, oftewel drie keer sneller dan het geluid. De toestellen zouden dus een topsnelheid van 3.578 kilometer per uur moeten halen. Reizigers zouden zo op anderhalf uur van Londen naar New York kunnen reizen.

17 reacties

  • Patrick Meersman

    4 jaar geleden
    Het zal niet voor de 'gewone' man/vrouw zijn
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Alles wat zo snel vliegt, verbruikt ontzettend veel brandstof. Het is enkel speelgoed voor de superrijken die geen uren tijd willen verliezen ergens in een luchthaven. De milieuproblemen zijn er immers altijd voor de niet miljardairs.
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    En ondertussen miljarden proberen los te peuteren van Europa om de Corona verliezen van dit jaar te laten bekostigen.
  • Mi Janssens

    4 jaar geleden
    Top uitvinding reizen en de wereldburgers moeten gesteund worden en dit brengt mensen die niet lang in het vliegtuig willen zitten ook aardbol rond.
  • Sven Breugelmans

    4 jaar geleden
    Hoe dichter we bij de afgrond staan hoe geschifter de grootgeldbezitters worden. Alles om toch maar sneller rondjes te draaien en alles op te gebruiken in de strijd tegen de verveling. Hilarisch.