ANP
Volledig scherm
© ANP

Viroloog Steven Van Gucht: “Systeem met kleurencodes voor buitenland zal niet veranderen”

Het systeem van de kleurencodes voor buitenlandse regio’s zal niet veranderen. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd in Het Journaal op één. Over de kleurencodes was de voorbije dagen heel wat te doen, zowel bij vakantiegangers als bij de landen die regio’s op de rode lijst zagen belanden. Eerder op de dag had de FOD Volksgezondheid aangekondigd dat de federale expertengroep Celeval de kleurencodes zou bespreken dinsdag. Marc Van Ranst noemde het hele systeem met de kleurencodes in VTM NIEUWS dan weer “wankel”.

34 reacties

  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Nee veranderen niet maar wel aanpassen.
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    We zijn de joke van Europa maar we blijven praten over anderen en falen in elke zwakke poging tot controle terwijl een volledige lockdown hier zeker aan de orde is. Het interesseert gn enkele regering en zeker de onze niet hoeveel doden en besmettingen ze nu bewust veroorzaken, enkel het toeristische seizoen telt om hun financiën die ze al jaren niet onder controle hebben en nu helemaal niet meer te proberen redden.
  • marnix saelens

    4 jaar geleden
    Ze zouden beter kijken naar eigen land met het mooie weer die er aankomt Antwerpen verbieden naar de kust te komen
  • Dirk Sonck

    4 jaar geleden
    Het lijkt of Europese unie geen bestaansrecht meer heeft.
  • Johannes Jansen

    4 jaar geleden
    Code oranje, ha ha de mensen vertrekken maar! Geen controle, zelfs niet bij rood!! Man man , en als brave Belg maar thuis blijven! Wat een beleid!