Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen stijgt tot boven 500

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft verder toenemen. Tussen 25 en 31 juli ging het om gemiddeld 517,1 of afgerond 517 gevallen per dag, een stijging met 60 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt verder door tot 24,6 per dag.

19 reacties

  • Guy Van Assche

    4 jaar geleden
    Mr. Stromberg heeft het licht gezien: met zijn allen een paar weken binnen en het virus is weg. Simpel toch ( van geest ).
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Elk levend wezen is drager van een levensnoodzakelijke populatie virussen en bacteriën. Beweren dat een persoon 'besmet' is met een virus waar hij helemaal geen last van heeft, enkel omdat sommige personen met een defect immuunsysteem datzelfde virus niet verdragen, is larie. De enige rationele oplossing is de gevoelige personen af te schermen van de gezonde mensen. De huidige maatregelen komen neer op het omkappen van alle bomen omdat bepaalde mensen een pollenallergie hebben.
  • Jill VanHengel

    4 jaar geleden
    Dus monddoeken dienen enkel alleen om mensen het zwijgen op te leggen.
  • Patrick Vriends

    4 jaar geleden
    Het staat zelfs op de verpakkingen dat het niet helpt voor covid 19 of andere virussen zegt dat niet genoeg of zijn er veel die niet kunnen lezen ?
  • Makreel Linda

    4 jaar geleden
    Hoeveel tijd heeft een Vlaming eigenlijk nodig om de ernst in te zien ? Stop maar met dat gemiddelde en kijk naar de Covid-tracker sinds gisteren 912 werkelijke besmettingen. Elke dag stijgt het sneller, een tijdje geleden was dat nul of 2, we zaten zo goed... en nu ...