File nabij Reventin-Vaugris in Zuid-Frankrijk afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
File nabij Reventin-Vaugris in Zuid-Frankrijk afgelopen zaterdag. © AFP

Touring verwacht rood weekend voor vertrek en terugkeer in Europa: vooral zaterdag ellenlange files in Frankrijk

Mobiliteitsorganisatie Touring verwacht een rood weekend voor wie met de auto op vakantie vertrekt zowel als voor wie terugkeert. Dat meldt Touring dinsdag. Met name zaterdag wordt opnieuw een heel moeilijke dag in Frankrijk, met ellenlange files. 

6 reacties

  • GUNTER ORTMANN

    4 jaar geleden
    Ja het is mogelijk om op reis te gaan. Zoek een rustige streek op... Ikzelf ben kustbewoner en verfoei het daar. Hoe is het mogelijk om alle mensen naar enkele km2 zand te sturen. Verlengd weekend 21 juli!?!? Treinincident Oostende... en noem maar op...
  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    en ze doen maar voort het schijnt hen niet te deren. dan moeten ze ook maar instaan voor de gevolgen en de kosten voor verpleging ook zelf te betalen.
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Elke wagen testen en uren laten aanschuiven. Positief, uitstappen en onmiddellijk ter plaatse in quarantaine in de een of andere opvangkamp aan de grens. Kunnen ze van hun o zo nodige buitenlandse vakantie nog wat nagenieten.
  • Stephan De Keersmaeker

    4 jaar geleden
    He jullie plaat blijft hangen, weet je wat sluit jullie voor jaren op, de rest zal wel voortgaan met leven, dit virus is niet na een jaar op
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Grenzen dicht en elke wagen controleren. Papieren controleren voor BuiZa en de mensen noteren om op te volgen. De cijfers en taferelen tarten elke vorm van 'burgerzin' en 'gezond verstand' .. Op de kop toe bijna 0.1% wordt gecontroleerd ongeacht oranje of rode zone. Hallo politiek, nog iemand wakker of bereikbaar in de ivoren toren?