President Trump.
Volledig scherm
President Trump. © AFP

“We hebben virus onder controle” en “minder doden dan de wereld”: Trump doet bizarre uitspraken over coronavirus

In een interview waarin hij het vuur aan de schenen wordt gelegd, doet Donald Trump enkele opmerkelijke uitspraken over Covid-19. Volgens de Amerikaanse president is het coronavirus in de Verenigde Staten “onder controle” en heeft het land minder doden dan “de wereld”. Dat zegt hij aan  nieuwssite Axios.

33 reacties

  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    @Gert Vandenrijn. De duidelijkste cijfers: De VS heeft 24% van alle besmettingen en 21% van alle doden ter wereld. Maar is slechts 4% van de wereldbevolking. Duidelijker kan het niet. Dit zijn officiële cijfers van de US Health Department van gisteren.
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Bart De Bondt: coronadoden VS 105000, ik weet niet waar u uw cijfers vandaan heeft, vermoedelijk van een van Trumps schemaatjes
  • Steven van Soom

    4 jaar geleden
    Djeezes nog zijn er die hier reageren op feiten die onvolledig zijn, België is het enigste land die alle covid19 doden in de statistieken opneemt dus ook rusthuizen en elders overleden zijn, dit doet Duitsland. En alle andere landen niet, vandaar de zogezegde hoge cijfers, maar als alle landen zouden tellen zoals het hoort, zoals België dus zou België er veel beter uitkomen dan de rest
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Tegen de tijd dat het daar is uitgewoed is hij allang geen president meer.
  • Angelo Storm

    4 jaar geleden
    In de VS mag je ook gerust al 130.000 doden bijrekenen. Hoeveel mensen liggen er nog dood in bed die geen ziekteverzekering hebben en niet naar het ziekenhuis durfden of konden. En al de doden die niet getest geweest zijn op Covid-19!!