Direct naar artikelinhoud
AntwerpenMaatregelen

Provincie Antwerpen stuurt coronamaatregelen bij

Cathy Berx.Beeld Klaas De Scheirder

In de provincie Antwerpen worden ‘een of meerdere’ van de bijkomende coronamaatregelen die sinds vorige week gelden, bijgestuurd. Provinciegouverneur Cathy Berx geeft hierover vandaag een persconferentie. Drastische wijzigingen, zoals het aanpassen van de avondklok, worden niet verwacht.

UPDATE: de maatregelen zijn ondertussen bijgestuurd. Lees hier meer.

Sinds vorige week zijn er in de provincie Antwerpen bijkomende maatregelen van kracht om de opmars van het coronavirus tegen te gaan. De strafste: er geldt van 23.30 uur tot 6 uur een avondklok. Ook is het dragen van een mondmasker is in de hele provincie verplicht op de openbare weg, en mag je maar met vier personen (tenzij je gezin groter is) aan tafeltje in een restaurant of café plaatsnemen.

Berx beloofde dat ze de situatie dag na dag zou evalueren, en zou bijsturen wanneer nodig. En dat is ze – na precies een week - ook van plan. Vanmiddag worden op een persconferentie “een of meerdere maatregelen” bijgestuurd, zo bevestigt haar kabinet. Drastische wijzigingen, zoals het aanpassen van de avondklok die voor minimum vier weken geldt, worden niet verwacht.

Mogelijk komen er aanpassingen voor de Antwerpse sportwereld. Individuele contactsporten zijn immers verboden, alsook ploegsporten voor sporters boven de 18 jaar. Vooral omwille van die laatste maatregel ligt Berx onder vuur: het zou betekenen dat de competitiestart van het profvoetbal in gedrang komt.