Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick.
Volledig scherm
PREMIUM
Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick. © Joel Hoylaerts/Photo News

INTERVIEW. Psychiater Dirk De Wachter en onderzoekster Ann Dierick: “De weerbots komt er, eens de adrenaline zakt”

Ook de geestelijke gezondheidszorg wordt getroffen door corona. Psychiaters deden tijdens de lockdown de deur op slot, ziekenhuisafdelingen gingen toe, patiënten stonden in de kou. Niet voor herhaling vatbaar, klinkt het bij Ann Dierick, een onderzoekster die in Leuven samenwerkt met Dirk De Wachter en een rondvraag deed over de effecten van deze rare tijden. De resultaten zijn nuttig voor iedereen: "We leven nu op adrenaline. Maar de weerbots komt."

7 reacties

  • Roberts Jones

    4 jaar geleden
    De mens heeft géén voeling meer met de natuur. Zijn te afhankelijk geworden van de pharmaindustrie (maffia) en hebben totaal geen natuurlijke weerbaarheid meer, maar gelukking zijn er nog enkele die langs de zijlijn staan en gezonde informatie kunnen geven aan hen die willen luisteren !
  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Inderdaad, veerkracht is misschien minder. Evenwel was het vroeger not done om toe te geven dat het je niet meer zag zitten. Dergelijke mensen hadden sommigen liefst ver weg in een psychiatrie. Voor degenen die er nu ook nog steeds geen begrip kunnen voor opbrengen, hoop ik alleen maar dat ze het nooit hoeven door te maken. Denk nooit dat het ook jou niet kan gebeuren. Ik spreek uit ervaring!
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Is zijn er voor alles psychologen nodig hebben de mensen dan geen veerkracht meer,
  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Zeker dat de weerbots er komt. De mensen die volop pleiten voor een algemene lockdown, beseffen helemaal niet wat de mentale schade zal zijn als gevolg van de sociale isolatie en ecomomische malaise.
  • Marleen Joye

    4 jaar geleden
    Was idd te verwachten Moeilijk evenwicht gezondheid & economie & leefbaar voor de mens .... Maar wie zijn wij gewone mensen ??