Een coronatest van ZenTech.
Volledig scherm
Een coronatest van ZenTech. © BELGA

Luiks bedrijf sleept staat voor de rechter wegens 1,25 miljoen onbetaalde coronatests

Het Luikse biotechbedrijf ZenTech start een zaak in kort geding op tegen de Belgische staat. Het bedrijf kreeg een bestelling van 1,25 miljoen tests om de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus na te gaan, maar werd daarvoor niet betaald. Dat bericht L'Echo vandaag. "We vragen alleen dat de staat het getekende contract naleeft", zegt Eric Poskin, woordvoerder van ZenTech.

27 reacties

  • Juliette Nijs

    4 jaar geleden
    Dat ze eindelijk is volwassen mogen worden in de regering! Besteld is betalen, en als ze ze zelf niet meer nuttig vinden om te gebruiken, dat men ze dan via de apotheek te koop aanbiedt voor 5 of 10euro (maken ze nog beetje winst ook) er zijn genoeg mensen die het zelf wel willen testen en weten of ze voor efkes beschermd zijn of dat ze na ziek te zijn (en niet officieel getest) of ze corona hebben gehad of niet. Mja constructief nadenken dat kunnen ze in de regering niet!
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Welke tests ? Wij gaan die dus mogen betalen maar mogen ze niet gebruiken !
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Wat had men nu verwacht van de Belgische regeringen. De bevolking moet zo niet handelen of is meteen deurwaarders enz. Belasting hetzelfde. Daarmee ook veel zelfstandigen die de laatste 10 jaar geen zaken meer doen met de staat. Ze moeten soms meer dan een jaar op hun geld wachten. Dit Luiks bedrijf groot gelijk
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    De ware ideologie van OpenVld, wij zijn “niet onder de indruk”, de man die het schoofzakske gaat werken betaalt toch. Wij kunnen ons alles veroorloven, wij hebben een groot rechtsvaardigheidsgevoel voor onszelf.
  • Luc Scheepers

    4 jaar geleden
    Wanneer de gewone mens zijn belastingen niet op tijd betaald of niet kan betalen, dan springen ze er boven op. Deurwaarders kosten die de pan uit swingen (Deurwaarders worden stinkrijk op kap van de gewone burger). Door de Federale betalingen zijn al menig bedrijven in faling gegaan en dan wordt er geknepen (lees: uitgeperst tot op het bot en nog een beetje verder) Het strafste is nog dat men 'na de bestelling en ontvangst' beslist dat het toch niet meer zo nodig is. Puur amateurisme.