Direct naar artikelinhoud
Marseille

Kustcampings in buurt van Marseille geëvacueerd door bosbrand

Een man gebruikt een tuinslang om zijn huis te doordrenken want de bosbrand woedt achter zijn huis.Beeld AFP

De Franse autoriteiten hebben ongeveer 2.700 personen in veiligheid gebracht door een felle bosbrand ten westen van de Zuid-Franse havenstad Marseille. Zeker acht campings moesten geëvacueerd worden.

en

Toeristen van de verschillende campings werden verzameld op de stranden ten westen van Marseille. Vervolgens werden zij over zee geëvacueerd naar de vissershaven van Carro, voordat ze met de bus naar de gymzalen in Martigues werden vervoerd. Daar brachten de geëvacueerden de nacht door, zeiden brandweerlieden.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin arriveerde rond middernacht en loofde het werk van de brandweerlieden “die daar een groot deel van de nacht zullen doorbrengen”. Darmanin betreurde de brand, een “tragedie voor de biodiversiteit van de Bouches-du-Rhône-massieven”, aldus de minister.

De brand die dinsdagmiddag in de bossen in het gebied uitbrak, heeft woensdagochtend al 1.000 hectare aan begroeiing verwoest en is nog niet onder controle. Meer dan 1.800 brandweerlieden en blusvliegtuigen en -helikopters zijn ingezet om de brand onder controle te krijgen. Hun werk wordt bemoeilijkt door een sterke wind.

Verder brak een tweede brand uit in hetzelfde gebied, maar dichter bij een industriezone. Die vlammen verwoestten 130 hectare en beschadigde een huis en verschillende bedrijven, aldus de brandweer nog.