Jonge mannen wandelen voorbij een vernietigde graansilo.
Volledig scherm
Jonge mannen wandelen voorbij een vernietigde graansilo. © EPA

Explosie kan verwoestende gevolgen hebben voor heel Libanon: grote bezorgdheid over economische impact

Na de gigantische explosie gisterenavond in de haven van Beiroet, waarbij zeker honderd mensen omkwamen en duizenden gewonden vielen, neemt ook de bezorgdheid over de economische impact van deze ramp toe. De haven is immers de levensader van de Libanese economie, maar is nu helemaal verwoest. De ngo Save The Children vreest zelfs voor hongersnood in het land.

5 reacties

  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    De krater die de ontploffing heeft veroorzaakt is enorm!
  • Pascal Surmont

    4 jaar geleden
    Israel was er wel als eerste bij om de vijandige houding van libanon en hezbola Ter zijde te laten en bood direct levering van humanitaire hulp aan ook opent Israel zijn ziekenhuizen voor de behandeling van gewonden.
  • Jan Van den Berg

    4 jaar geleden
    Hoop dat er vlug hulp komt uit elke hoek zowel medisch als voedsel hulp - want iemand die Beirouth niet kent kent , ken er niet altijd over oordelen. - Is het Parijs van het Midden Oosten. Enkele malen geweest , is een fantastische stad ( en ook land / jammer wat verscheurd door problemen ) , met vriendelijk bevolking - fantische restaurant - stranden en noem maar op en waar je ondanks soms de negatieve berichten goed voelt -
  • Denis Stock

    4 jaar geleden
    België moet bewijzen dat ze aan de goede kant van de geschiedenis staat en financieel bijspringen waar nodig, desnoods gewonden overvliegen naar België voor verzorging.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Een reden te meer om hulp te sturen en snel! Ik mag er ondertussen van uitgaan dat er hulpgoederen klaarstaan? Na alle ramp en onheil in de wereld de voorbije jaren zou ik dat toch verwachten. Vliegtuig(en) laden en zorgen dat die mensen voedsel en onderkomen hebben!