Cathy Berx op de persconferentie woensdagmiddag. ©  ISOPIX

DISCUSSIE. Vind jij dat gouverneur Berx iets had moeten doen voor de cultuursector?

Antwerps gouverneur Cathy Berx heeft de extra coronamaatregelen in haar provincie wat bijgestuurd. Zo mogen bijvoorbeeld de fitnesscentra in de zwaarst getroffen zone weer open, zij het alleen conform het protocol van de sector dat vorige week werd gelanceerd. Berx ging ook uitgebreid in op de situatie van de cultuursector, die wanhopig schreeuwen om versoepelingen. Berx toonde heel veel begrip voor de moeilijke periode waarin de sector verkeert, maar kon hen voorlopig nog geen sprankeltje hoop bieden.

“No mercy voor het virus, het is mijn ambitie om het virus te verpulveren”, was Berx haar verklaring. Pas wanneer er dus een significante daling van het aantal besmettingen is in de provincie kan de cultuursector hopen op nieuwe versoepelingen.

Had Berx van dit moment gebruik moeten maken om de cultuursector toekomstperspectief te bieden? Of vind je dat het daar nog te vroeg voor is? Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen donderdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER