Ook zwemvijvers blijken erg in trek te zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook zwemvijvers blijken erg in trek te zijn. © Gregory Van Gansen / Photo News

Na corona en hittegolven tot 60 procent meer bestellingen voor zwembaden: “Mensen willen zeker zijn dat ze thuis ook een leuke vakantie kunnen beleven”

De ‘zwembadisering’ van Vlaanderen gaat aan een razend tempo verder. Dankzij corona en de verschillende hittegolven van de voorbije jaren, klinkt het. Bij sommige firma’s is de vraag met 60 procent toegenomen en staan de orderboekjes tot volgende zomer al vol. “Mensen willen zeker zijn dat ze thuis ook een leuke vakantie kunnen beleven.”

12 reacties

  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Hoog tijd om naast het 'comforttarief' ook een 'luxetarief' voor leidingwater aan te rekenen, en wat mij betreft mag dit 10x hoger liggen. Wie zich een zwembad kan veroorloven kan ook wel een hogere waterfactuur aan. Neem het geld dus waar het zit en maak drinkwater gratis voor de armste gezinnen, misschien kunnen we dan eindelijk ook wat doen aan de ongelijkheid.
  • Timmy Schroons

    4 jaar geleden
    Roger je hebt volledig gelijk. De aankoop op zich valt wel mee, het zijn de kosten nadien die alles de hoogte in jagen. Een zwembad onderhouden kost geld en tijd. En dan te weten dat je maximum een 5-tal maanden daarvan kan gebruik maken. Van die 5 maanden moet je ook beseffen dat ondanks het warmer is in België dat het toch ook geregeld regent. Dan kan je ook niet zwemmen, tenzij je nog extra betaald voor overkapping. Zo spaar je dan wel weer op onderhoud en verwarming.
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Vakantie ? Onbetaalbaar.
  • Philippe Bultiau

    4 jaar geleden
    En dan moete we zuinig zijn.op water omg
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Je ziet een duidelijk groeiende ongelijkheid. In mijn dorp is nieuwbouw halfopen of rijhuis en kost ronde de 400.000 euro en daar is geen plaats voor een zwembad in de tuin. Een kleine groep heeft villa en grote tuin waar ze simpel een zwembad kunnen betalen omdat men niet op reis mag. De grote groep woont opeen gepakt zonder ruimte. Sommigen hebben zelfs geen geld voor vakantie.