Johan Vande Lanotte.
Volledig scherm
Johan Vande Lanotte. © Joel Hoylaerts / Photo News

Grondwetspecialist Johan Vande Lanotte: “Avondklok in Antwerpen is onwettig”

Volgens professor in het grondwettelijk recht Johan Vande Lanotte heeft de overheid de avondklok "gemakshalve” ingevoerd. “Met een samenscholingsverbod kon quasi hetzelfde bereikt worden. Om die reden is de avondklok disproportioneel en dus onwettig”, laat de voormalige sp.a-politicus in een persbericht weten.

178 reacties

  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Dat we in een tweede coronagolf terecht gekomen is ook te wijten aan de beterweters alhier op dit forum .Waarom moeten mensen toch altijd alles afkeuren ? Niets is juist volgens hen , afkeuren is makkelijk , de juiste oplossing voordragen is iets anders. Volgens mij zijn die mensen niet gelukkig met zichzelf en zoeken ze een uitlaatklep.
  • patricia kennes

    4 jaar geleden
    Dat is de eerste keer dat hij eens iets serieus zegt .
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    De man die Oostende uitgespuwd heeft omdat hij een graaier en profiteur is . Gaat nu het grote woord voeren ? Te gek voor woorden .
  • Anne Marie De Keersmaecker

    4 jaar geleden
    Er zijn zovele onwettige dingen die in ons land gebeuren,als iedereen echt de letter van de (grond)wet zou naleven dan waren er GEEN problemen meer maar dat gebeurt niet. Ook al geef ik mijnheer Vande Lanotte gelijk de Belg is een kei in het omzeilen van wetten en regels en legt ze makkelijk naast zich neer dan zich er aan te houden
  • Patrick Coeman

    4 jaar geleden
    Tuurlijk heeft hij gelijk. Maar boven Berx staat de voogdij overheid. De gouverneur is een ambtenaar met de minister voor binnenlandse zaken als baas. Berx deed dit met plezier omdat ze een geweldige geldingsdrang heeft.