Donald Trump tijdens de NAVO-top in december vorig jaar.
Volledig scherm
Donald Trump tijdens de NAVO-top in december vorig jaar. © AP

Trump wil België en Italië "doen betalen" voor NAVO

Amerikaans president Donald Trump wil dat Italië en België hun defensie-uitgaven opkrikken. Dat heeft hij gezegd in een interview op de conservatieve zender Fox News.

162 reacties

  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Wie "De duistere bank" van David Enrich gelezen heeft, weet dat Trump op een schurkachtige wijze Deutsche Bank heeft opgelicht en louche zaken met Russische zakenmannen heeft gedaan. Dat hij dan in zijn toespraak öok nog eens uithaalt naar Duitsland, is Trump zelf. De schaamte voorbij.
  • Joël Bornbergen

    4 jaar geleden
    Heel veel reacties zijn gewoon anti Trump door zijn Twitter carrière... En dus heel ondoordacht. 1. belgië, net zoals iedereen, moet zijn verplichtingen nakomen, hoe, is aan onze regering, if ever... 2. een EU Leger gaat minstens even veel kosten. Wetende dat de navo op enkele uitzonderingen na al Europa + US is.. dus de navo lijkt mij beter 3. Kijk naar wat Trump doet, niet wat hij zegt op Twitter... Ge gaat hem nog ne goeie vinden Op zen minst heeft hij een goed Internationaal programma.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    België loopt op veel gebieden nog wat achter,de tijd van pijl en boog en speer is schijnbaar pas voorbij,maar wat wil men met zoveel regeringen en regelneven die het zo goed weten.
  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Het is al niet normaal dat de hoofdzetel van de NATO in Brussel zit. Zoiets moet je aan grote spelers overlaten. Niet aan de provincie Belgie.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    België kan in een militair conflict alleen een beetje logistieke steun verlenen en hier en daar wat 'aanvullen'. Maar logistieke steun ... liefst niet met iets zoals Tik Tok.
  1. PORTRET. De Moulin Rouge: ooit berucht voor de blote danseressen, met koning Leopold II als klant, tot icoon zonder wieken
    PREMIUM
    5

    PORTRET. De Moulin Rouge: ooit berucht voor de blote danseres­sen, met koning Leopold II als klant, tot icoon zonder wieken

    De Eiffeltoren staat er nog. En de Seine stroomt nog steeds onder de Pont des Arts. Maar de wieken van de Moulin Rouge liggen tegen de grond. Sinds vannacht is het aangezicht van Parijs geschonden. Maar hoe kwam die rode molen daar in de eerste plaats op dat dak? Hoe extravagant was de plek met de vele spiegels waar ooit een olifant in de tuin leefde? Portret van een iconisch cabaret.
  2. LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval
    LIVE
    699

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.